fredag 1 januari 2010

En vecka i Australien

Den 28e december, precis i upploppet pa 2009, anlande vi tidigt pa morgonen till nyarsfirandets huvudstad, Sydney. Den nast sista kontinenten pa var resa. Under veckan har vi tagit oss fram genom turistdjungeln och fatt se ett statligt operahus, den valkanda stranden Bondi Beach och den stora fiskmarknaden i centrum.


Stadens puls var extra hog da ett storslaget nyarsfirande var i antagande. Folk fran varldens alla horn vallfardar hit likt muslimer till Mekka for att ta del av de storartade och varldskanda fyrverkerierna och festligheterna vid Harbour Bridge.
Jimmy och Erik hade med hjalp av kamraten Varity letat ratt pa den optimala fest- och utsiktsplatsen; Observatorielunden i Millers Point. Harifran beskadade vi sedan nattens spektakulara ljusforestallning i sallskap med vanner vi fatt under resans gang.

Inom de narmaste dagarna kommer vi lamna Sydney for att paborja var fard uppfor ostkusten.
Bitterljuvt som det ma vara sa kanske detta ar ett av de sista inlaggen som aterger ett resande i kvartett da planerna for den resterande tiden av resan gar i olika tecken. Daniel och Anders kommer flyga ut fran Australien en och en halv vecka tidigare an planerat, for att ha mer tid till forfogande i Sydostasien, medan Erik och Jimmy stannar till manadsskiftet.
Planerna ar dock inte helt spikade och nar uppdelningen sker ar inte definitivt, sa mer om detta senare.

Gott Nytt Decennium!!
/Vannerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar