lördag 20 februari 2010

Borasafari

Vi sitter och forsoker dra oss till minnes.
Det ar nu ungefar tre ar sedan som vi en regnruskig, gradassig hostkvall gick i sakta gemak pa Sveavagen och passerade resebyra efter resebyra, som med sagolika affischer lovade om drommars uppfyllelse. Tankarna borjade sjalvklart fly ivag och Anders havde ur sig:
"Daniel, ska vi resa jorden runt?"

Sa foddes iden. Den var fortfarande vag, och riskerade definitivt att bli annu en av alla tankar som bara stannar, och endast forblir just en tanke.
Men ratt vad det var sa stod vi dar. Med biljetter bokade och spikad laguppstallning.
Fyra vanner var snart pa vag.

Den nionde september 2009, med nyfikna sinnen fyllda av forvantan, lamnade vi Sverige bakom oss och inledde var stora resa, var borasafari. Och om drommar aldrig gatt i uppfyllelse, sa brot vi definitivt trenden.
(Arlanda, 9 September 2009. Glad skara med Mats och Goran i spetsen)
Men lika svart som det ar att aterge ett ganget halvar av sitt liv hemma i Sverige, ar det att summera den har resan i ett kort bloggstycke. Det har, nagot simplifierat, varit ett byte av liv. Vi har levt och andats nudlar, packpasar, ryggsackar, bussbiljetter, mineralvatten, nudlar, afrikansk sol, saltvatten, knackig engelska, passkontroller, nudlar, hostelsangar, alternativa latriner och nudlar.
(Ibland har man kant sig som en fullfjadrad utomjording)
(En av alla provisoriska sovplatser)
(Nudlar, tonfisk, agg, formbrod och grot, allt en karl behover, har ofta statt pa bordet)
Vi har sett fantastiska , hav, sjoar, stader, strander, manniskor, skogar, floder och dalar sa till den grad att vi numera lever och andas aven dessa.
(Stadsmonumenten som bevittnats ar manga och storslagna)
(Fantastiskt ogonblick i Zambia)
(Milford Sound, minnen som dessa vardar man for livet)
(Namibias okendyner i Sossusvlei)

Men nu ar det dags..
164 dygn pa resande fot, berikande till det yttersta, har lett fram till denna dag. Dagen for hemfard. Med ett efterlangtat, och forhoppningsvis fortfarande snoharjat hemland i sikte lyfter vi om nagra timmar fran Bangkok, och knyter ihop sacken for vart aventyr.
(Pojkarna som ar pa vag hem)

Vi vill dock onska den andra halvan av truppen ett stort lycka till pa sitt fortsatta resande och paminna er darhemma om att fortsatta lasa. Vara frander Erik och Jimmy har fortfarande underbara dagar ute i varlden att vanta!

(Vara kara livskamrater tillika medresenarer)


/Daniel och Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar