lördag 6 februari 2010

Sukhothai

Sukhothai var ett rike i Sydostasien som hade sin storhetsperiod under 1200-talet. Khmerrikets tillbakagång ledde till framväxten av flera småstater i det turisttrask vi idag kallar Thailand. Sukhotai blev Thairikets forsta huvudstad efter overtagandet och ar idag en av de storre historiska attraktionerna i Thailand.

Med en sliten nattbuss tog vi oss fran Bangkoks hektiska tempo, for att sju timmar senare befinna oss vid dessa tempelruiner. Klockan var knappt 06.00 och inte ens solen gjorde oss sallskap nar vi klev av bussen. Vi dumpade snabbt vara vaskor i ett bakrum som sag ut som en kombination av sovrum och tvattstuga, tillhorandes en restaurang invid stationen.
Hela morgonen och formiddagen spenderades cyklandes runt denna forhistoriskt vackra tempelstad och faktumet att vi var dar vid soluppgangen och fick uppleva platsen mer eller mindre solo ingav en otroligt rofylld stamming.


Siddharta Gautama, aka Buddah

Flera fantastiskt vackra och stilla dammar omringade flera tempel
Borjar tro att det ar natt speciellt med den har killen

Vackert? Ja!

Hej pa er!

Nar vi ansag oss klara med Sukhotai begav vi oss med lokalbuss tillbaka till busstationen for att ta oss vidare norrut mot nasta stad anhalt, djungelstaden Chang Mai. Efter ytterligare fem timmar, nu pa en remarkabelt bekvamare buss, befann vi oss pa Chang Mais centralstation och jakten efter sang och mat gick av stapeln. Det var en jakt som skulle visa sig svarare an vantat eftersom vi, helt ovetandes, prickade in Chang Mais arliga blomfestival. Vi overskoljdes naturligvis av gladje eftersom blommor ar var stora passion i livet...



Det fanns minst lika manga matratter som blomsorter
Pa en scen agerade thailandare hastar..


Mycket folk var det

Hela denna kreation ar gjord av blommor
.
Nu stundas morgondagen och en fem timmars minibuss som skall ta oss till byn Chiang Kong. Denna tjanar som gransstation till Laos och utgangspunkt for den flodbat som under tva dygn skall ta oss via mekongfloden in i Laos och spenaten.
.
/Erik och Jimmy

1 kommentar:

  1. Halloj där!!:-) ser helt underbart ut där ni är!! hadet fortsatt kanon på trippen och njut av allt!! stora kramen! Lisa

    SvaraRadera