måndag 30 november 2009

Anglarnas stad

Sa har da andra halvlek pa denna fantastiska resa kickat igang. Vi lamnade Lima och flog via San Salvador till Los Angeles pa den amerikanska vastkusten. Intrycken var manga, men det forsta som slog oss var att man kande igen allting sa otroligt val, som om man varit har tidigare. Husen, atmosfaren och manniskorna som gick langs gatorna i Hollywood hade alla kunnat plockats ifran vilken film eller serie som helst.

Allting var stort, praligt och uppseendevackande och kontrasterna har aldrig varit sa patagliga som har, vilket ger ett haftigt perspektiv pa de olika delarna av varlden. Forsta dagen tillbringades i Hollywood dar vi turligt nog hade vart boende. Tron om att vi har inte lika latt skulle tas for turister raderades snabbt ut nar vi insag hur vara blickar hoppade fran stjarnorna pa gatan till neonljusen i skyn sa att vi riskerade att fa nackskador.


De ekonomiska skillnaderna och kontrasterna fran de fattigare lander vi lagt bakom oss fick sitt klimax da vi akte genom Beverly Hills och jamforde ruckel fran kakstader och favelor med Steven Spielbergs och Brittney Spears hus. Det far en verkligen att fundera over hur manniskor pa samma planet lever pa sa extremt olika vilkor. Med detta i bakhuvudet lutade vi oss tillbaka och facinerades av detta underliga land och gladdes over att fa se alla dessa olikheter.

/Vannerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar