lördag 21 november 2009

Milstolpe!

Tankarna ar manga. Efter 74 dagar pa resande fot sa star vi nu vid resans kanske storsta kapitelbyte. Scenografin skiftar nu fran bush till civilisation, liksom maten, spraket och folket.

Den ganga tiden kan ses som mer aventyrlig och har avverkats i vad som antagligen ar resans "svaraste" terrang. Transporter och dylikt har varit en upplevelse i sig och kontrasterna mellan ens egen vardag och den lokala befolkningens har varit tydliga. Kraven pa renlighet och hygien har sankts allt eftersom och man har anammat ett annat satt att leva.

Nu ska vi emellertid bort fran detta. Harnast vantar tva manader i en vasterlandskt civiliserad tillvaro med bekvama boenden och varma duschar.

Vi ser pa kommande etapp med olika synsatt. Alla ar dock spanda av forvantan och ingen av oss skulle, trots att en "smutsigare" resa kanske bjuder pa storre overraskningar, vilja exkludera denna del av rutten. Backpackerkulturen, speciellt i Australien och Nya Zeeland, ar pa papperet den storsta i varldens farleder, socialt sett, och nagot som ingen av oss vill lamna oupptackt.

Kommande veckan kommer alltsa spenderas pa vastkusten i USA. Darefter vantar halvtidsvisslan den 30e November. Symboliken ar enorm och som hamtad ur en fabel da vi precis nar denna signal ljuder kommer befinna oss exakt dar den europeiska varldskartan kraver att vi hoppar fran den ena kanten till den andra. Vi hoppas och tror att andra halvlek blir lika spannande och innehallsrik som den forsta.

/Vannerna

3 kommentarer:

  1. Tjing killar!!! ja ni vilka kontraster ni får vara med om... underbart och lärorikt!!! hadet bäst och hälsa STATERNA!! puss å kram!!! lisa

    SvaraRadera
  2. Från läktarplats har vi följt en spännande första halvlek, nu ser vi fram emot när domarn blåser för andra halvlek och hoppas på en lika gastkramande match. För övrigt är det JÄVLIGT grått här hemma, tror inte det varit så illa de senaste seklet, så ni valde helt rätt höst att dra!! Go for it!!!! Puss på er //Göran o Mona

    SvaraRadera
  3. gud va bra ni skriver, vilken bra blogg!!

    SvaraRadera