fredag 13 november 2009

Livstecken fran Bolivia

Med lite sand fran Copacabana kvar mellan tarna och samban pulserande i vara adror lamnade vi Brasilien och R¡o, en stad som satt starka spar i oss alla. Nu hade vi Peru i sikte, ett land vi egentligen inte visste sa mycket om mer an att det tidigare varit hem for bland annat de valkanda inkaindianerna. Huvudstaden Lima tog emot oss med oppna armar men fick se oss lamna lika fort som vi kom. Tanken pa att fa uppleva ytterligare ett land och gora amazonas pa en plats som sags vara en de battre forde oss med hjalp av en 30 timmar lang bussfard genom Perus vackra hogland in i kokainets hemland Bolivia (ett land utan utlamningsavtal till Sverige).

Bussfarden som praglades av allt fran fallande tak till losa skruvar och en dorr som standigt envisades med att blasa upp och lamna ett hal i bussens hogra sida blev ett fantastiskt satt att uppleva naturen i dessa tva otroligt vackra lander. Efter en snabb visit i Bolivias huvudstad La Paz, innehallandes ett natt pa ett hostel under uppbyggnad och med byggnadsarbetare glimtandes in genom badrumsfonstret, var det dags for nasta bussupplevelse. Denna gang i form av en 20 timmar lang fard (som med flyg tar 45 minuter) genom Bolivias storslagna bergslandskap och pa en hojd av 4300 meter mot Rurrenabaque och djungeln.

Vi anlande nu till denna lilla by, belagen mitt i spenaten, som tjanar som utgangspunkt for aventyrslystna ressenarer och i vart fall uttrotta backpackers som inte statt under en dusch pa fem dagar.


/Vannerna

1 kommentar:

  1. Härligt att höra av er!!! hadet fortsatt bäst å hälsa till amazonas å djungeln!!! puss å kram från ett gråmulet stockholm... lisa

    SvaraRadera