tisdag 17 november 2009

Machu Picchu

Sa har den senaste intensiva resande antligen gett fullandat resultat. Nar vi anlande till Cusco i forrgar och redan efter fem minuter bokat in oss pa en tur till Machu Picchu var vi till en borjan tveksamma till om vi efter de senaste dagarnas hoga tempo skulle orka med annu en energikravande etapp. Efter en inte helt problemfri resa till Aguas Calientes, byn som agerar utgangspunkt for Machu Picchuturen, kunde vi dock somna in i varsin bekvam hotellsang medan forvantan infor morgondagen vaxte.

Denna morgondag borjade blott fyra timmar senare med en tiominutersfrukost foljd av en rask promenad till busstationen. Har stod redan flera morgonpigga bergsvandrare, redo att satta sig pa den 30minuter langa bussen som skulle ta oss upp till Machu Picchu.

Nar vi kommit in genom de obligatoriskt turistiga grindforfarandena sa uppenbarade sig genast den fran flertalet bilder bekanta synen av den forna inkastaden. En syn vars andliga stamning ger ett maktigare intryck an det finaste av vykort.



De tva forsta timmarna spenderades med en tre huvuden kortare guide som men enorm inlevelse och stort engagemang atergav en livfull bild av den sedan lange overgivna staden.

Med lite mer kott pa benen var en klattring sedan pa sin plats och vi spenderade foljande timmar med att vandra runt pa egen hand och bestiga det anslutande berget Wyana Picchu som bjod pa en fantastisk utsikt over den, for oss, numera utforskade staden.


/Vannerna

1 kommentar: