torsdag 19 november 2009

Eskapader i Lima

Tillbaka igen. Efter att det peruanska vadret bjudit vart flyg fran Cusco till Lima pa en fem timmars forsening har vi nu kommit tillbaka till den stad dar vi borjade var Peru-Boliviaetapp for knappt tva veckor sedan. Da vi vid var forsta visit i Lima endast hade en eftermiddag pa oss att upptacka staden kande vi nu att vi, med tre dagars marginal till nasta flyg, hade gott om tid att ta igen vad vi missat och insupa stadens skona atsmosfar for fulla muggar.

Efter en valbehovd tolvtimmarssomn riktade vi, Anders och Erik, siktet mot stadsdelen El Rímac och Cerro San Cristobál. Berget varifran det sags att utsikten over Lima skall spela i samma liga som sockertoppen i Rio. Efter en 40 minuters bussresa med 90-talsklassiker i oronen, (peruaner har underbar musiksmak) var vi framme vid Limas knytpunkt, Plaza de Armas. Da vi redan spenderat viss tid pa denna plats lat vi inte stegen droja utan gav oss direkt ivag pa vad som kan vara den mest intetsagande bussfarden hittills.

Det finns tva alternativ nar man skall boka en tur av det mer turistiga slaget; Dyrt och billigt. Valjer man det billiga far man tyvarr rakna med vissa bakslag. Ett sadant kan vara att den guide som pa engagerat och kunnigt manér ska aterge stadens historia och kultur i ord gor detta pa ett sprak som du inte talar. Detta var vad som hande oss och vi undrade huruvida detta var ett beslut av det samre slaget. Dock blev turen modan vard da vi kom upp till bergets topp och fick blicka ut over den forvanansvart stora staden som huserar nio miljoner manniskor.


Efter berget vantade ett givande besok pa "The Congress and Inquisition Museum" foljt av en visit till stadens fontanpark, en av Perus kanske mest underskattade attraktioner. En anlagd park mitt i centrala Lima utgor scenen for ett spektakulart skadespel med vatten, ljus och ljud i form av tolv estetiskt arrangerade fontaner. Ett maste for stadens alla kvallsbesokare.



/Vannerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar