fredag 16 oktober 2009

Brev fran en bergsby

Efter ytterligare nagra intensiva timmar i Thunderfurys karleksfulla inre befinner vi oss nu i Montagu, en trevlig och varm liten by i sodra Sydafrika ca 10 mil fran Kapstaden. Vi anlande sen torsdagskvall till det oandligt mysiga farmhostelet De Bos. Ett omgjort stall utgjorde for kvallen var sovsal och luften hade latt smak av berg och foder. Byggnadens isolering var inte av absolut vardsklass utan det var sockor och tjocktrojor pa som gallde. Runt om garden slingrade sig ett nastintill forhistoriskt staket som skilde oss fran ett tiotal till uitseenddet hysterikst fula strutsar.

Dagarna innan detta tillbringade vi i den lilla standen Stellenbosch, belaget i Sydafrikas fornamsta vindistrikt. Naturligtvis ville vi ta tillfallet i akt och aka pa en sa kallad vintur. En dag som bestar av besok hos fyra stycken fantastiskt vackra vingardar dar man far sig bade en lektion i konsten att framstalla denna adla dryck saval som en chans att prova pa diverse sorter.
Dagen levde med rage upp till vara extremt hoga forvantingar och vara smaklokar fick sig en och annan rejal kyss. Vi besokte aven en femte plats dar vi avnjot en fortraffligt god lunch i sann Sydafrikansk anda. 23 glas vin senare valte vi over troskeln till vart naste som inte helt opassande hette Stumble inn. Ett originellt och karismatiskt stalle som drivs av en man med liknande egenskaper, George. Mannen som talar, lever och andas hasch, trots att han enligt honom sjalv ar "mer av en LSD-kille".
Pa var resa genom Sydafrika far vi genom Thunderfurys mer och mer igendammade rutor uppleva helt fantastiska vyer och miljoer. Vi ar alla overrens om att detta land med dess fantastiska natur ar bland det vackraste som varlden har att erbjuda. Idag styr vi skutan tillbaka mot kusten och borjar var resa pa den omtalade Garden Route.

Varma halsningar!
/Vannerna

2 kommentarer:

  1. Gomorron!!! härlig söndagsläsning om dessa ädla drycker... ser fram emot mer!!! här hemma tågar AIK vidare mot ett GULD om han där uppe är med!! största kramen till er från svedala! Lisa

    SvaraRadera
  2. Vad är det som händer med skäggfrisyren, brorsan?!

    SvaraRadera