torsdag 8 oktober 2009

The poisonous, horrifying, deadly, cruel, unforgiving... Black Mamba!


Sa har lite i efterhand kommer en aterblick till var sista safaritur under var vistelse i South Luangwa. Det var den sista kvallen och var safarihunger var mattad da vi trodde vi sett allting det vilda hade att erbjuda. For att komma pa nagonting nytt sa vi till var guide att vi ville se en orm. Ormar ar haftiga!
I sedvanlig ordning tanker Robbie inte gora oss besvikna utan satter hastigt av mot sodra delen av parken. Efter 20 minuter stannar Robbie in for att visa oss en mungo vid sidan av vagen, varpa vi utbrister i ett filmiskt "snnnake!". Robbie lokaliserar ormen och stelnar till samtidigt som han rappt hyssjar oss da vi borjat celebrera var upptackt; "Schh, no rapid movements!".
Vi lugnar oss medan Robbie tyst forklarar att ormen vi har 2meter ifran oss ar en bomslangorm, en av de giftigare ormarna i parken.

Vi aker hanforda och lyckliga darifran men far 10 minuter senare reda pa av en ormexpert i bilen bakom oss reda pa att ormen i sjalva verket var den fruktade svarta mamban.
Detta ar en oerhort sallsynt orm och den farligaste i hela Afrika. Kort fakta foljer;

Den svarta mambans gift kan doda en manniska pa nagra minuter under extrema smartor.
Den ar oerhort aggresiv och tvekar inte att anfalla manniskor eller andra stora daggdjur.
Den kan rora sig i 90km/h , snabbare an geparden, och kan rora sig med 75%av sin langd ovanfor marken. En stor orm, likt den vi sag, kan alltsa rora sig med en meter i marken och tre meter i luften.

Hade den velat doda oss hade det inte varit nagra som helst konstigheter for denna av djavulen skapta ondskans lakej. BALLT!

/Vannerna

3 kommentarer:

  1. Ni gick precis från Crocodile Dundee till McGuyver!
    Mer av denna hisnande späninng!!

    Hare fint

    SvaraRadera
  2. vilken liten goding!!!!
    Kramar Lisa

    SvaraRadera
  3. Mamba Mia! Coolt...Jag som ryser av daggmaskar!
    Underbart att lasa era aventyr. Kram till er alla! Gunilla

    SvaraRadera