måndag 26 oktober 2009

Kapstaden

Med bara ett fatal dagar kvar pa den afrikanska kontinenten kommer har en liten sammanfattning av dagarna som forflutit har i den vackra Kapstaden.

Vistelsen har inleddes relativt lugnt med biobesok och en stilla pubkvall med livemusik. Pa tisdagen kande vi oss redo for en redig utflykt ner till den beromda Godahoppsudden med sin fantastiska miljo. Vi fick, som bilder redan avslojat, beskada en fantastisk plats och vagen dit var en lika stor upplevelse i sig. Cape Point, som ligger langst ut pa Godahopsudden ar en historisk sjofararplats dar de valdiga vagorna slar upp mot de karaktaristiska klippformationerna. Pa vagen tillbaka akte vi genom den varldsberomda passagen Chapman's peak. I en av vikarna som denna inramar passade vi aven pa att svalka av oss i det kalla atlantvattnet.

Tva dagar senare var det dags att bestiga ett annat av Sydafrikas framsta landmarken; Table mountain. Toppen bjod pa fantastiska vyer och de 1066 meterna over havet gav en sallan skadad panoramautsikt. Valfortjant efter en tung promenad uppfor berget avnjots en medtagen pastalunch pa toppen. Vi satt och begrundade livets alla om och men, andligt hanforda som vi var infor den fantastiska vyn, innan vi styrde de trotta benen nedfor, med en enorm traningsvark som foljd.

Da bilen som bekant aterlamnats sa har resten av dagarna har i staden spenderats i nagot lagre tempo och vi har fatt gott om mojligheter att, genom stilla utforskande av narliggande kvarter och diverse larorika museibesok, bli utvilade efter de senaste veckornas frekventa strapatser.

Nu kanner vi oss sugna och redo att byta kontinent till det, for alla fyra, outforskade Sydamerika och Brasilien, ett land som for stunden ar lika stabilt som Iors hus.

Drommar vi vill forverkliga i Rio de Janeiro:

1. Bli kidnappade

2. Stjala en bil

3. Delta i ett upplopp

4. Knivhota turister

5. Bada nakna pa Copacabana
/Vannerna




4 kommentarer:

  1. Tjing killar!!!Kapstaden låter verkligen helt fantastiskt... vilken underbar utsikt ni bjuder på!!! hadet bäst... å jag säger bara....DREAM ON BOYES!!!! pussar å kramar från ett lite mörkare Svedala!! LIsa

    SvaraRadera
  2. Det är bra att ha drömmar, mål o ambitioner!! ;) ...fast ni skojar väl ändå va.....??;)

    SvaraRadera
  3. bygga ett eget hus i favelan?

    SvaraRadera
  4. Med erfarenhet från Rio så lär det inte vara några problem med att era drömmar ska slå in.... Vi ses kanske efter livstid...... hahaha.. Kram från Göran

    SvaraRadera