lördag 31 oktober 2009

Pa resande fot

Det var ett mulet Kapstaden vi lamnade bakom oss den 28e oktober nar vi satte oss i taxin mot Capetown International och mot en tva dygn lang forflyttning till en for oss alla outforskad kontinent.

Efter en behaglig flygning i kaffets och herrtidningarnas tecken anlande vi till vart, for de kommande 13 timmarna, spartanska hem, Johannesburgs flygplats. Jakten efter en femstjarning bank borjade genast, men som vanligt nar baggagevagnar ar med i bilden sa agnades mer tid at personliga fartrekord i en nastintill overgiven flygplats an sokandet efter ett gryte. Detta gryte uppenbarade sig emellertid sa smaningom, som en skank fran ovan, i skepnad av flygplatsens allmana bonesal. Dessa fina kapellbankar skulle ha tjanat gott som sovplats om inte en person av obehagligare variant fatt oss att uppsoka ny logi. Raddningen var inte langt borta, bonesalen lag namligen vagg i vagg med ett for stunden olast personalrum, dar vi inte bara fick vara ensamna utan som aven hade heltackningsmatta, inte langt ifran Ritzstandard.


Den tio timmar langa flygturen till ¨destination samba¨ avnjots i ett bekvamt flygplan och vi anlande till São Paolo tidig torsdagskvall. Med taxi tog vi oss genom en av varldens storsta stader till centralstationen for att smatt motvilligt, med tanke pa erfarenheter fran afrikas langtransporter, satta oss pa en buss for de kommande sex timmarna. Bussen visade sig dock vara av eminent skick och tog oss bekvamt och snabbt till staden som huserar strander som Copacaband och Ipanema.


/ Vannerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar