måndag 21 september 2009

Dar es Salaam

I morse klockan 06.00 ankom vi med nattfarjan till Dar es Salaam harbor. Ett ekonomiskt och smidigt val eftersom vi slapp projsa for hostel och dessutom fick en billigare farja an de som gar under dagen. Ett ytterligare plus var att vi pa natt satt fatt "vip-biljetter" sa vi blev tilldelade en avdelning med skona soffor, fotoljer och madrasser om man ville, medan de ovriga passagerarna fick trangas pa batdack.
Vi tog taxi direkt till centrala Dar es Salaam dar vi hittade vart hostel som guideboekn rekommenderade. Forutom att det inte gar att spola pa ena toaletten verkar det ratt lovande.
Dagen har annars spenderats at att hitta bankomater sa vi kan ta ut pengar for var Zambiarutt da vi forstatt att bankomater inte direkt vaxer pa trad dar. Dock har vi haft rejalt oflyt da vi inte kunnat ta ut pengar pa nagon av alla banker som finns har, felet ar enligt icabankens kundservice att "servrarna inte kan fa kontakt mellan Tanzania och Sverige och att vi skulle forsoka igen" suck... Vi lyckades tillslut ta ut pengar pa ett reservkort sillen hade med sig sa nu har vi i alla fall sa vi klarar oss till Lusaka dar vi hoppas ha battre tur med bankerna!

Efter att ha blivit varnade av Zanzibarbor for den overhangande ran och overfallsrisken i Dar es Salaam har vi alla anda fatt intrycket av att det ar en trevlig och inbjudande stad, kanske ar alla lite gladare och vanligare pga ramadhanfestivalen. Den ar annars ratt lik manga andra modernare afrikanska storstader.
Imorgon bar det av till Tanzara station och flerdygnstaget till Zambia!

Id mubarak!
/Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar