söndag 13 september 2009

Kulturkrock

Herregud! Plotsligt sa satt man inte framfor datorn hemma pa Blasippsbacken och pillade sig i naveln... Som ett gang nyklackta kycklingar ramlar vi ut fran flygplatsen i Dar es Salaam. En ny sorts verklighet traffar oss som en valriktad hoger rakt pa snoken och forvirringen var nast intill total. En man med Afrikas kanske bredaste leende moter oss direkt utanfor dorrarna och forklarar pa varldens kanske samsta engelska att han kan hjalpa oss med allt fran boende till transport! GULD, tanker vi forstas till en borjan! Vi hade knappt satt vara fotter pa afrikans mark och hade redan fatt en van att luta oss mot!

Vi fick dock kalla fotter da var nya bastis ville ha med oss in pa sitt kontor for att diskutera olika losningar, priser osv. Det kandes nastan som om att han la upp planer for oss som inte alls stamde overens med vad ville eller behovde gora. Vi har nu efter nagra dagar har i Tanzania lart oss en valdigt viktigt laxa: Bakom manga vanliga leenden doljer sig en affarsman med turistpengar i sikte!

Vi lyckades tillslut, med taxi, ta oss till tagstationen och boka vara biljetter till taget mot Zambia och Kapiri Mpushi. Taxiresan var bara den en upplevelse i sig. Glom allt va ordning och trafikvett heter, den som vill fram tar sig fram, om det sa betyder att cykelvagen titt som tatt far agera autoban. Darefter bar det av mot hamnen och baten over till Zanzibar. I nastan 5 timmar satt vi och svettades tillsammans med lokalbefolkningen pa the Flying Horse! Folk la sig och sov dar det fanns en ledig yta tills hela baten hade forvandlats till ett enda folkhav! Ville man gora nummer tva sa var det laren i 90 grader och ett hal i golvet som gallde. UNDERBART!
/ Daniel

4 kommentarer:

  1. Härligt att ni kommit igång och att allt verkar toppen!! Kramar till er alla från Göran och Mona

    SvaraRadera
  2. Hallådär hjärtat!!
    Mysigt att höra av er.... låter och ser helt underbart ut... kan verkligen förstå att det känns som en rejäl kulturkrock...
    Jag har äntligen fått ordning på det här med att kommentera;-)
    Fick ett fint mess av Anders mamma idag...
    Hadet fortsatt kanon och hälsa alla med en stor kram!!!
    Hadet bäst...älskar dig... så hörs vi snart igen..

    SvaraRadera
  3. Tjing igen!!
    Det verkade funka med kommentaren...eller??
    Du vet ju om mina datakunskaper!!!
    Saknar dig lite men är så glad för din/eran möjlighet till den här resan...
    Hadet bäst (igen)så ser jag fram emot nästa lektyr..
    Alla världens pussar o kramar!!!

    SvaraRadera
  4. Härlig läsning!! Ser fram emot nästa "kapitel"!!
    Må så gott och take care!
    //Markus

    SvaraRadera