måndag 28 september 2009

Zambezi river-rafting

FORWARD!
Var guide Choongu ger klara, militara kommandon fran sitt sate langst bak i flotten av akta afrikanskt gummi.
Vi befinner oss pa Zambezifloden, mitt emellan Zambia och Zimbabwe, pa vad som i efterhand kan ses tillbaka pa som den kanske roligaste aktiviteten hittills. Vi sitter med var guide och ett engelskt par (Elisabeth och Stewart) pa denna heldagstur, tumlandes pa Zambezis fors.

Allting borjade med en stadig andra frukost och en sakerhetsgenomgang pa stabbig afrikanskt bruten engelska, efter vilken man sedan fick skriva pa domedagspapperet dar man helt tar pa sig ansvaret for sitt alskade svenska liv. Vi hamtade var utrustning och delades sedan in i fyra grupper om ca 6 i varje, varpa vi presenterades for vara nyfunna engelska kamrater.

En ytterligare snabb genomgang, denna gang sittandes i baten, redogjorde for den ofelbara sakerhetsanordningen ombord vid namn "Oh, Shit!"-linan, som bestod av ett snore som man var menad att fa fatt i efter att ha aterfatt sinnesnarvaron vid ett eventuellt kaotiskt rabalder.
Inte mycket langre an en halv minut hade gatt innan vi forst lag i vatten, vi slar runt precis utanfor utgangspunkten (som for ovrigt var den tidigare atergivna "boiling pot") och hamnar uppochner. Var dramaqueen Erik brister ut i ett "Oh my Goood, NO!" da han tappat linan, och aterfinns tre minuter senare i en annan bat.

Efter denna snopliga, om an modingivande, inledning kom vi dock ivag pa vart tva och en halv mil langa aventyr. Vi lyckades, till skillnad fran andra forsrannare, kapsejsa tre ganger till och hamna i drickat betydligt fler da vi, trots flertalet uppmaningar fran Choongu, alltjamt envisades med att ta de mer svarhanterliga farlederna.

Vid ett senare tillfalle kommer vi lagga upp bilder fran denna dag som i sin helhet var en fantastisk upplevelse och en av hojdpunkterna hittills pa denna resa.

Pa aterseende
/Vannerna

2 kommentarer:

  1. jaaa visst är river rafting helt underbart! Erik, erkänn att du fick lite panik när du tappade linan?...

    SvaraRadera
  2. jag? panik? jag var ju den enda som vagade ge sig ivag pa ett litet aventyr snarare, jag "tappade" den helt med flit

    SvaraRadera