onsdag 16 september 2009

Kendwa

Vi lamnade i mandags den lilla fiskebyn Nungwi och vandrade langs kusten soderut i cirka en timme innan vi ankom till den annu mindre byn Kendwa. Kendwa ar mer exploaterad och strandomradet liknar mer en turistersort man hittar pa kanarieoarna. Vi klagar dock inte eftersom vi fortfarande njuter av en stillsam start pa resan i solen och bland vagorna.

Igar var vi ute pa en seglats i en av de gamla lokala segelbatarna som kallas "dhow". Vi seglade ut pa eftermiddagen och fick uppleva en fantastiskt vacker solnedgang till havs. Vi ackompanjerades av tva irlandska tjejer och ett tysk-engelskt medelalders par som gav oss flertalet tips och rad for oss att ha med oss pa vagen. Vi facinerades av den gamla segeltekniken och det karaktaristiska trekantiga seglet.

Annars har magsjuka drabbat var grupp och for tillfallet ligger anders kvar i sovsalen och tar igen sig, medan vi andra kanner oss starka nog att prova pa en fiskrestaurang langre ner pa stranden som det tysk-engelska paret rekomenderade oss.

Da flertalet fiskratter som vi at borta i Nungwi var himmelskt goda hoppas vi pa att Kendwa kan svara upp till forvantningarna. Hittills har maten i Kendwa inte varit av samma hoga standard utan paminner mer om ordinarie turistfoda.

/ Vannerna

3 kommentarer:

  1. Hej alla! Hoppas Anders kryar på sig inom det snaraste! Bortsett från det så verkar det flyta på bra på de flesta plan för er. Här hemma har det varit ovanligt varmt men nu börjar hösten göra sig påmind med något svalare väder, så vi vet nog vad som komma skall... Kramar från Göran och Mona

    SvaraRadera
  2. Tjing alla goa goa vänner!!! ja fy för magsjuka...hoppas Anders repar på sig snart och ni andra klarar er någolunda från det... låter nästan overkligt för en annan det ni berättar om.. men helt fantastiskt!!! fortsätt att hadet gott och njut av allt underbart ni upplever...längtar till nästa läsning.. massor med kramar från ett härligt höstigt sverige Lisa

    SvaraRadera
  3. Hej killar!!!
    Vilka fantastiska bilder... så mysigt att se er där i det underbara... ni ser ut att hadet kanon!!!!
    Massor med kramar från en underbar höst morgon i svedala
    /Lisa

    SvaraRadera