fredag 25 september 2009

Dr Livingstone, I presume?

Hejsan!
Vi sitter i skrivande stund pa ett cafe i Livingstone, Zambia.
De senaste dagarna har varit valdigt intensiva med sina standiga forflyttningar.
Vi borjade som bekant med att tha Mukuba Express fran Dar es Salaam till Kapiri Mposhi, en resa som tog tva natter och var vard sin vikt i mineralvatten. Vi fick se otroligt manga vackra vyer och tycker att det var ett mycket bra satt att fa ett samlat intryck av Tanzania och Zambia.
Valdigt mysigt och valdigt upplevelserikt trots att vi inte lamnade kupen nagra langre stunder.

Val framme i Kapiri Mposhi, ett samhalle som i praktiken bara tjanar som mellanled mellan slutstationen och Lusaka, tog vi buss till var slutdestination.
I Lusaka spenderade vi natten pa chachacha hostel, som tagit sitt namn fran den politiska revolutionen under 1990-talet, for att i morse ta bussen till Livingstone.
Bussresan blev en intressant upplevelse da de sista 10 milens vaglag bestod av rod, eroderande sand. Chaufforen agnade dock foga intresse at radande vaglag och fortsatte med en fart battre lampad for en vasterlandsk, asfalterad vag utan trafik, flitigt konverserandes och skrattandes tillsammans med sin andreman om vad som lat som allt mellan himmel och jord, forutom busskorning.

Planerna for Zambia kastades om lite da vi inte kunde fa boende pa var onskade safaridestination South Luangwa forran den 1a oktober. Vi bestamde oss da for att ta denna anhalt forst, dvs se Victoriafallen med allt vad det innebar, och sedan ta oss tillbaka till Lusaka varifran vi sedan flyger till South Luangwa national park.

Nu vet ni vad som pagar.
Hoppas ni har det bra dar hemma.

Vi hors
/Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar