lördag 19 september 2009

Stonetown

Vi har tagit oss med en spannande dala-dala-aktur ner for zanzibars vastkust till zanzibar stad, aven kallad Stonetown. Har slas man av mangfalden som genomsyrar bade folket och kulturen. Bade araber, turkar, indier, portugiser och britter har alla satt sin pragel pa on och detta syns tydligast har i stonetown. De smala och charmigt ruffiga granderna slingrar sig labyrintartat genom hela staden. Vi tycker alla att det ar en jattehaftig stad med mycket kultur.

Nar vi sa forst kom till staden var forsta uppgiften att hitta boende for natten. Vi hade pa forhand last om ett hostel som hade fatt bra kritik och begav oss raskt till Jambo guesthouse, guidad av var nyfunne van Solomon. Val framme var dock detta boende fullt och ingen bra losning fanns, da vi inte ville dela golvyta med trasigt myggnat. Den tragne Solomon viftade snabbt med oss till ett narliggande alternativ. Han pekade glatt mot det underbara Annex of Abdallha. Hur vi faktiskt resonerade oss fram till att spendera natten dar ar ett mysterium. Lat oss saga att detta annex inte levde upp till Solomons glada illustration. Med moskens bonemegafon tre meter fran vart fonster sov vi inte riktigt som omanska sultaner.

Idag har vi varit pa en spicetour en bit in pa on. Det var en fantasktisk upplevelse att se hur kryddor, frukter och annat vaxer och lara sig om deras anvandningsomraden. Turen avslutades med en visit i en gammal grotta dar man tidigare gomde slavar, innan de saldes vidare, under den tid da handeln blev olaglig. Ett kort dopp pa detta i idyllisk miljo i form av Mungapwani beach blev gradden pa moset denna dag.

I ovrigt har vi strosat i Stone Town och sett de charmiga platserna Forodhani Gardens, en fiskamarknad precis vid vattnet, Darajani Market, stadens eter, och dessutom det nationalhistoriska museet.

I morgon bar det av till Dar es Salaam.
Det kan droja ett tag till nasta inlagg da vi kommer rora oss mycket de kommande veckorna, dessutom i Zambias obygd, kanske inte varldens metropol internetmassigt.

Halsningar fran oss alla!!
/Vannerna

2 kommentarer:

  1. Vilken tripp ni har - härligt! Kollar in dagligen för att läsa om era äventyr. Go tur i Zambia!!
    Må så gott!
    //Markus

    SvaraRadera
  2. Lite avis är man.Låter som ni fått en kanon start
    på resan.Kramar till er alla från ett soligt
    Stockholm//Göran och Mona

    SvaraRadera