söndag 27 september 2009

Vic Falls!

Utsikt fran "the boiling pot"

Igar besokte vi victoria fallen, ett riktigt underverk eller som Livingstone skrev i sin dagbok "No one can imagine the beauty of the view from anything witnessed in England. It had never been seen before by European eyes, but scenes so lovely must have been gazed upon by angels in their flight" nar han sag fallen 1857. Och visst overdrev han inte, aven fast det ar torkperiod nu och fallen inte ar lika fyllda med vatten som man ser pa vykorten sa var det en hapnandsvackande syn att se vattnet dyka 100meter och skapa ett dubbelt sa hogt rokmoln. Vad vi inte visste var att victoriafallsparken aven var hem for ett stort antal babianer och mindre apor som knappast var skygga for turister.

Vad som vi alla dock fastnade for mest var nagot som kallades "the boiling pot", en fors som gick ner mellan berg och genom tatvaxt skog som modiga och aventerslystna turister kunde ta sig ner till for att ta ett dopp och uppleva att bada i victoriafallen. Utsikten nar man lag och forsokte halla sig fast i den harda forsen var minst sagt mycket vacker, som hamtad ur en paradisresekatalog.


Imorgon ska vi aka riverrafting i Zambezifloden, en av manga extremaktiviteter som backpackerstaden Livingstone har att erbjuda.


/Erik

2 kommentarer:

  1. åå vad kul med viktoriafallen, det är ju ett sånt där wow-ställe som man bara kan drömma sig bort till. haha jag gjorde ett arbete om livingstone i 8:an kommer jag ihåg nu...

    SvaraRadera
  2. jo det var sanslost haftigt, haha jag ar snarare imponerad over att du kommer ihag nagot fran 8:an overhuvudtaget.

    SvaraRadera