söndag 27 september 2009

Illegal invandring i Zimbabwe


Det har varit nagra aventyrliga dagar i Zambia, vi ska nu fortalja ett av vara (Jimmy och Eriks) mer spannande aventyr, vi ber darfor samtliga modrar sluta lasa har!




Igar nar vi besokte Victoria Fallen, sa gick vi runt for att se de olika vyerna, vi hade delat upp oss tva och tva och vi (erik och jimmy) gick for oss sjalva. Nar vi natt anden pa den Zambiska delen hade vi natt vad som sag ut som en atervandsgrand. Bra syn och nyfikenhet gjorde dock att vi genom taggtrad och stangsel (gransen till Zimbabwe) att vi lyckades hitta ett litet hal i stangslet som vi da krop ignenom och vips kunda vi fortsatta var fard, nu i Zimbabwe.

Val pa andra sidan fangslet motte en leende vakt oss med sin ak47a.

Han forklarade att man absolut inte fick krypa genom stangslet eller hoppa over taggtraden men att en drink enda kunde fa honom att titta at ett annat hall. Vi gjorde klart for honom att vi inte hade nagra pengar pa oss och fortsatte glatt traska vidare over bron. "Yes yes it's okey, just don't forget my drink!"


Vi gick over bron, sag en engelsk man hoppa bungeejump och strovade runt lite pa andra sidan gransen just for att ha satt vara fotter i ett annat land.

Nar vi skulle ta oss tillbaka mottes vi av en annan vakt som borjade prata och skamta med oss i god ton. Nar vi sedan skulle krypa in genom halet till Zambia gjorde vakten klart for oss att de kunde arrestera oss och att vi darfor borde stotta honom med lite pengar for att rattfardiga tjansten (ett visum till Zimbabwe och tillbaka skulle kostat oss 80 US dollar / person).


Vakten: You can give me some money

Erik: We said we don't have any money, sorry

Vakten: You have to give me something, the other guard can arrest you

Jimmy: We have musli! (jimmy hade en fjardedels pase med musli i sin vaska)

Vakten ger oss en fragande blick utan att saga nanting.

Jimmy: Want some?

Vakten: Yeh sure, it's okey.


Sen kunde vi med gott samvete krypa tillbaka genom halet i stangslet och over taggtraden till Zambia och vara andra resekamrater!


Sa, istallet for att behova betala 80dollar var for att komma in i Zimbabwe sa kunde vi muta in oss med en fjardedels pase musli.

VIVA LA KORRUPTION!


/ Erik och Jimmy

2 kommentarer:

  1. Men lillebror, jag har ju sagt åt dig att hålla dig borta från farligheter...

    Tur att ni hade något av värde att erbjuda vakten :)Frukostmuslin kommer aldrig att smaka detsamma igen, va?!

    SvaraRadera
  2. Oj, oj... Inte bara mammor som behöver varnas för läsning här... ;)

    SvaraRadera